03 JUIN 2023 - 07:15h Txerriki gisatua garbantzurekin GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat900 g gisatzeko txerriki, tipula bat, azenario bat, 2 baratxuri ale, 150 g tomate heldu, 200 g garbantzu egosi, olioa, gatza, pipergozoa. Zailtasuna 2 1. Haragia dadotan moztu, gatza bota eta irineztatu.2. Zartagin batean olioa berotu. Haragia frijitu, gorritu arte. 3. Preziozko eltze batean zatitutako tipula, baratxuriak eta azenarioa aurreko olio pixka batekin erregosi.4. Tomatea zuritu eta zatitu. Barazkiekin batera jarri eta erregosi.5. Haragia eta koilarakadatxo bat pipergozo gehitu, urarekin estali, eltzea tapatu eta 25 minutuz egosten utzi.6. Haragia atera eta barazkiak irabiagailuarekin nahasi. Haragia eta garbantzuak saltsan sartu eta 3 minutuz egosi.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat800 g gisatzeko txerriki, porru bat, piper gorri bat, 150 g patata, 150 g garbantzu, olioa, gatza. Zailtasuna 21. Preziozko eltze batean txikitutako barazkiak olioarekin erregosi.2. Haragia dadotan moztu, gehitu eta gorritu.3. Urarekin estali, eltzea tapatu eta 25 minutuz egosten utzi.4. Kraskatutako patatak gehitu eta 15 minutuz egosi.5. Garbantzuak sartu eta 3 minutuz egosi. Behar adina gatz bota.