Amagoia Bilbao

Garbantzuak zerbekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g garbantzu, 250 g zerba, 2 baratxuri ale, porru bat, azenario bat, kurkuma.

Zailtasuna                        2              

1. Garbantzuak bezperan utzi behar dira ur hotzetan beratzen. Garbitu eta xukatu.
2. Presio-eltze batean garbantzuak, ura eta gatza jarri. Estali eta egosi 40 minutuz.
3. Txikitutako porrua eta baratxuriak olioarekin erregosi.
4. Zatitutako zerbak eta azenarioa eta baso bat ur gehitu eta 10 minutuz egosi.
5. Garbantzuei zerbak eta kurkuma pixka bat gehitu eta 15 minutuz egosi. Behar adina gatz bota.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentza
250 g garbantzu, 400 g zerba, tipula bat, baratxuri ale, azenario bat, porru bat, 100 g poteko tomate, koilaratxo bat piperrauts, olioa, gatza.

Zailtasuna                             2

1. Garbantzuak bezperan utzi behar dira ur hotzetan beratzen. Garbitu eta xukatu.
2. Presio-eltze batean garbantzuak,  azenarioa, porrua, ura eta gatza jarri. Estali eta egosi 40 minutuz. Porrua kendu eta azenarioa zatitu.
3. Txikitutako tipula eta baratxuria olioarekin erregosi, su eztitan.
4. Tomatea eta piperrautsa bota eta 3 minutuz erregosi.
5. Zerbak tiratan moztu.
6. Garbantzuekin batera zerbak eta tomatea jarri, eltzea estali eta beste 5 minutuz egosi. Behar adina gatz bota.