Amagoia Bilbao

Azalorea laranjarekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Azalore bat, laranja bat, 50 g arbendol, koilarakada bat ezti, olioa, piperbeltz beltza, gatza.

Zailtasuna                                  2               

1. Azalorearen hosto berdeak kendu eta garbitu.
2. Eltze batean ur ugari  eta gatza  berotu. Irakiten hasten denean, azalorea sartu eta 5-7 minutuz egosi, ez da gehiegi egin behar. Zatitan moztu.
3. Laranjaren laurdenaren azala tira finetan moztu. Laranjari zukua atera.
4. Zartagin batean zurrusta bat olio berotu, azalorea gehitu eta arin erregosi. Atera.
5. Zartaginera zukua, azala, eztia, piperbeltz beltza eta arbendolak gehitu eta minutu batez egosi.
6. Azalorea sartu eta arin erregosi.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Azalore bat, 2 laranja, koilarakadatxo bat maizena, olioa, gatza.

Zailtasuna                                   2

1. Azalorearen hosto berdeak kendu, garbitu eta zatitu. Eltze batean ur ugari eta gatza  berotu. Irakiten hasten denean, azalorea sartu eta 4 minutuz egosi. Zatitu.
2. Zartagin batean zurrusta bat olio berotu, azalorea gehitu eta arin erregosi. Atera.
3. Eltze batean laranjen zukua eta baso laurden salda berotu.
4. Maizena salda pixka batekin urtu, gehitu eta eragin. 2 minutuz egosi.
5. Azalorea gehitu eta 2 minutuz egosi.