Amagoia Bilbao

Entsalada gazta eta mugurdirekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Uraza desberdinak, 250 g gazta fresko, 200 g mugurdi, 50 g mahaspasa, 100 g intxaur. Saltsa: 9 koilarakada olio, 2 koilarakada ozpin, koilarakada bat laranja zuku, koilarkada bat ezti, gatza.

Zailtasuna                        1              

1. Urazak ondo garbitu, xukatu eta zatitu.
2. Mugurdiak garbitu.
3. Mugurdiak garbitu eta lehortu.
4. Gazta dadotan moztu.
5. Saltsaren osagaiak irabiatu.
Plateretan hurrenez hurren urazak, gazta, mugurdiak, mahaspasak eta intxaurrak jarri. Gainetik saltsa bota.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Uraza desberdinak, aguakate bat, 200 g tomate, 40 g-ko 4 ahuntz gazta xerra, 200 g mugurdi, 75 g pinazi. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, gatza.

Zailtasuna                             1

1. Urazak ondo garbitu, xukatu eta zatitu.
2. Tomateari azala kendu eta dado txikitan moztu.
3. Aguakatea zuritu eta zerrendatan moztu.
4. Pinaziak su, oso eztitan, gorritu.
5. Mugurdiak garbitu.
6. Zartagin batean gazta, bi aldeetatik, gorritu. Atera.
7. Saltsaren osagaiak zartaginera bota eta epeldu.
Plateretan hurrenez hurren uraza, tomatea, aguakatea, pinaziak, mugurdiak eta gazta jarri. Gainetik irabiatutako saltsa bota.