LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Azalore bat. Saltsa: 150 g yogur, 2 arrautza, 70 g urdaiazpiko ondu, gatza, oreganoa, gazta birrindua.
Zailtasuna 2
1. Azalorearen hosto berdeak kendu eta garbitu.
2. Eltze batean ur ugari eta gatza berotu. Irakiten hasten denean, azalorea sartu eta 5 minutuz egosi, ez du gehiegi egin behar. Zatitan moztu.
3. Azpil batean azalorea jarri eta saltsarekin estali. Gainetik gazta bota.
4. Labe beroan sartu, 190 gradu-tan, ondo berotu arte.
Saltsa:
1. Yogurra eta arrautza irabiagailuarekin nahasi.
2. Txikitutako urdaiazpikoa gehitu eta behar adina gatz eta oregano jarri.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Azalore bat, olioa, gatza. Saltsa: 125 g yogur, koilarakada bat ziape, baratxuri ale bat, koilarakadatxo bat soja saltsa, kuminoa, menda, gatza.
Zailtasuna 2
1. Azalorea aurreko errezetan esan dugun bezala garbitu eta egosi.
2. Zartagin batean olio pixka bat berotu eta azalorea arin erregosi.
Saltsa honekin lagundu:
1. Baratxuria zuritu. Yogurra, menda pixka bat eta baratxuria irabiagailuarekin nahasi.
2. Beste osagai guztiekin nahastu. Behar adina gatz eta kumino bota.