Amagoia Bilbao

Arkume besoa erreta

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
1,200 g arkume beso, 100 g ezti, 100 ml soja saltsa, limoi bat, koilarakada bat ziape, jengibre freskoa, olioa, gatza.

Zailtasuna                        2               

1. Eztia, soja saltsa, limoi zukua, ziapea eta jengibre pixka bat nahastu.
2. Arkumeari gatza bota eta aurreko nahastearekin igurtzi. Bi orduz beratzen utzi.
3. Azpil batean besoa eta bere salda jarri. Ur pixka bat bota eta labe beroan sartu, 180 gradutan, ordu betez. Noizean behin buelta eman eta ura behar badu bota.
4. Labearen indarra igo, 220 gradutara, eta 10 minutuz erre.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
1,200 g arkume beso, limoi bat, 7 baratxuri ale, ardo zuria, 100 ml ozpin, gatza, piperbeltz beltza.

Zailtasuna                             2

1. Baratxuriak zuritu eta osorik utzi. Limoi zuku, ozpin, zurrusta bat ardo zuri eta 100 ml urarekin nahastu.
2. Arkumeari gatza eta piperbeltz beltza bota eta aurreko nahastearekin igurtzi. Gau bat beratzen utzi.
3. Azpil batean besoa eta bere salda jarri. Ur pixka bat bota eta labe beroan sartu, 180 gradutan, ordu betez. Noizean behin buelta eman eta ura behar badu bota.
4. Labearen indarra igo, 220 gradutara, eta 10 minutuz erre.
Bi errezetak mahaspasa eta kurryarekin egindako kinoarekin lagundu.