Amagoia Bilbao

Indioilar bularkia erreta ziaperekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
900 g-ko indioilar bularkia, 150 g mahats, 300 g kuiatxo, 50 ml ardo zuri, 300 ml salda, 3 koilarakada ziape, olioa, gatza, 2 erromero adar.

Zailtasuna                         2

1. Indioilar bularkiari bi marra egin eta erromeroa sartu.  
2. Bularkia gatz eta ziapearekin igurtzi. Bi orduz beratzen utzi.
3. Kuiatxoa tiratan moztu eta olio pixka batekin arin erregosi. Atera.
4. Mahatsari azala eta haziak kendu. Zartagin berean mahaspasak  arin erregosi.
5. Azpil batean bularkia, ardo zuria eta salda jarri. Labe beroan sartu, 200 gradutan, 40 minutuz.
6. Atera eta xerratan moztu. Gainetik saltsa bota eta kuiatxo eta mahatsarekin lagundu.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
900 g-ko indioilar bularkia, 3 koilarakada ziape, 150 g azukre, 100 g gatz lodi, 250 g tomate, 200 g perretxiko, 300 ml salda.

Zailtasuna                            2

1. Bularkia ziape koilarakada batekin igurtzi. Gatza eta azukrea nahastu eta azpil batean erdia jarri. Gainean bularkia ipini eta geratzen den nahasketarekin estali. Hiru orduz beratzen utzi.
2. Urarekin garbitu eta geratzen den ziapearekin igurtzi.
3. Labe beroan bularia eta salda sartu, 200 gradutan, 40 minutuz.
4. Zartagin batean tiratan moztutako perretxikoak olio pixka batekin arin erregosi. Dadotan moztutako tomatea gehitu eta erregosi. Gatza eta ezkaia bota.