MAY. 28 2022 - 07:15h Endibia entsalada gulekin GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat24 endibi hosto, 250 g gula, baratxuri ale bat, tipulina bat, 2 ozpinetako luzoker, aguakate laurdena, tomate bat. Saltsa: arrautza bat, 200 ml olio, ketchup pixka bat, laranja zuku pixka bat, koñaka pixka bat, gatza. Zailtasuna 2 1. Tipulina eta luzokerra txikitu.2. Aguakatea zuritu eta txikitu.3. Tomatea zuritu eta txikitu.4. Txikitutako baratxuria olio pixka batekin erregosi.5. Gulak gehitu eta arin erregosi. Hozten utzi.6. Gulak eta barazkiak nahastu.Saltsa:1. Arrautza eta limoi tanta batzuk irabiagailuarekin nahasi.2. Olioa apurka-apurka bota eta etengabe irabiatu.3. Laranja zukua, koñaka eta ketchupa bota eta nahasi. Endibien gainean nahasketa jarri eta gainetik saltsa bota.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat24 endibi hosto, 250 g gula, 8 intxaur, laranja bat, 30 g Idiazabal gazta. Saltsa: 9 koilarakada olio, 2 koilarakada ozpin, gatza. Zailtasuna 11. Intxaurrak eta laranja zuritu eta txikitu.2. Idiazabal birrindu.3. Saltsaren osagaiak irabiatu.4. Gulak, intxaurrak, laranja eta saltsa nahastu.Endibia bakoitzaren gainean nahasketa jarri eta gainetik gazta bota.