NOV. 26 2022 - 06:45h Otarrainxka eta perretxiko entsaladak GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzatUraza desberdinak, azenario bat, 100 g kuiatxo, 8 tomate cherry, 200 g perretxiko, 16 otarrainxka handi, baratxuri ale bat. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, gatza. Zailtasuna 21. Urazak eta tomateak garbitu. 2. Azenarioa eta kuiatxoa tiratan moztu. Eltze batean ura eta gatza irakiten jarri. Azenarioa sartu eta 3 minutuz egosi. Kuaitxoa gehitu eta minutu batez egosi. Xukatu. 3. Txikitutako baratxuria olio zurrusta batekin erregosi, su eztitan. 4. Zerrendatan moztutako perretxikoak gehitu eta erregosi.5. Otarrainxkak zuritu, perretxikoei gehitu eta arin erregosi. 6. Plateretan uraza, tomatea, barazkiak eta perretxikoak jarri.7. Saltsaren osagaiak zartaginera bota, epeldu eta gainetik banatu.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat2 tomate, 2 patata, baratxuri ale bat, 200 g perretxiko, 16 otarrainxka handi. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, gatza. Zailtasuna 2 1. Patatak 30 minutuz, zuritu eta xerratan moztu. 2. Tomateak zuritu eta zatitu. Olio pixka batekin arin erregosi.3. Txikitutako baratxuria olioarekin erregosi. Tiratan moztutako perretxikoak gehitu eta erregosi.4. Otarrainxkak zuritu, perretxikoei gehitu eta arin erregosi. 5. Plateretan osagaiak jarri eta gainetik epeldutako saltsa bota.