SASKIBALOIA

Kanaria Handia mendean hartuta, ligako bolada ona luzatu du Bilbao Basketek

Europe Cup txapelketan kolpea jaso ostean, Ponsarnauren taldeak erakutsi du ACB ligan sasoiko dagoela eta laugarren garaipena jarraian kateatu du.

Bilbao Basketeko Kullamae, Kanaria Handiko Landesberg atzean utzi nahian. (O. MATXIN EDESA | FOKU)

Bilbao Basketek laugarren garaipena jarraian lortu zuen, Kanaria Handiari Miribillan irabazita. Bukaerako 81-71koa baino kaudimen handiagoarekin irabazi zuen, eta Jaka Lakovicen taldearen play-off aukerak zaildu ditu. Talde horiak, uhartetik kanpo, laugarren porrota jaso zuen Bizkaiko hiriburuan eta, hein handi batean, talde oso koral baten aurka topo egin zuelako izan zen.

Bilboko taldeak saskiratzeko giltza Keith Hornsbyren eskumuturrean aurkitu zuen (21 puntu), garaipenerako giltza, denboraldiko hamahirugarrena, hain zuzen ere.

Partida “instant replay”-aren laguntzarik gabe jokatu zen, «Bilbao Basketekin zerikusirik ez zuten arrazoiengatik», klub bizkaitarrak partida hasi aurretik argitu zuenez. Egoera horrek, ziur asko, lehen zatian alternatibekin topo egitea arindu zuen, eta Kanarietako koadroa hobeto hasi zen (0-4).

Hornsbyk jarri zuen martxan “beltzezko gizonen” motorra, eta azkar lortu zuen abantaila (7-6), nahiz eta Landsbergek lehen partziala (19-21) abantailaz ixteko aukera eman.

Bigarrenaren hasiera on batek bultzada eman zion Jaka Lakovicen taldeari, Bassasen hiruko batekin eta Salvoren saskiratze batekin 7 puntuko errenta maximoa lortu baitzuten (19-26). Hala ere, bisitariek ez zioten etekinik atera aurkarien taulapeko nagusitasunari (11 errebote erasoan eta 10 defentsan), eta Surne Bilbao Basketi eman zioten ekimena, atsedenaldira abantailarekin joan baitzen (36-34).

Kanaria Handia ez zen erabat konektatu, eta etxekoek hirugarren laurden osoan zehar aldea zabaltzen jarraitzen zuten, azken partziala hasi eta gutxira 18 puntuko abantaila lortzeraino.

Partida erabakita geratu zen amaierarako lau minuturen faltan (73-55), gehienezko errenta errepikatu zenean. Hala ere, Pelosen bi hirukok eta Brussinoren beste batek, minutu bat pasatxoan, erdira murriztu zuten aldea.

Ponsarnauren hutsarte batek beltzezkoak baretu zituen, eta hori-kolorekoen erreakzioa behin betiko geldiarazi zuen. Hala, Europako porrotetik ondo errekuperatu direla erakutsi zuten bizkaitarrek.