Amagoia Bilbao

Arroza galeperrarekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, 2 baratxuri ale, piper gorri erdia, piper berde bat, azenario bat, tomate bat, 6 gari-zainzuri, 4 galeper, 1,5 litro salda, olioa, gatza.

Zailtasuna                        2             

1. Txikitutako baratxuriak eta azenarioa olio zurrusta batekin erregosi, su eztitan.
2. Txikitutako piperrak eta tomatea gehitu eta erregosi.
3. Galeperrak olio pixka batekin arin erregosi. Arroza gehitu eta eragin.
4. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta etengabe irabiatu. Barazkiak gehitu, estali eta 18 minutuz egosten utzi. Gatza bota.
5. Sutatik kendu eta 3-5 minutuz pausatzen utzi.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g arroz, tipulina bat, 2 baratxuri ale, 3 pikillo piper, 150 g kuiatxo, 50 ml tomate saltsa, 4 galeper, 1,5 litro salda, olioa, gatza.

Zailtasuna                     2

1. Txikitutako tipulina, kuiatxo eta baratxuriak olio pixka batekin arin erregosi.
2. Zatitutako piperrak gehitu eta arin erregosi.
3. Galeperrak olio pixka batekin arin erregosi. Arroza gehitu eta eragin.
4. Salda beroarekin apurka-apurka busti eta etengabe ira-bia-tu. Barazkiak eta tomatea gehitu, estali eta 15 minutuz egosten utzi. Behar adina gatz bota.
5. Sutatik kendu eta 3-5 minutuz pausatzen utzi.