Amagoia Bilbao

Labean erretako barazkiak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g alberjinia, 350 g kuiatxo, 250 g tomate, 150 ml tomate saltsa, 200 g queso Mozarella fresko, Idiazabal gazta, olioa, gatza, oreganoa.

Zailtasuna                        2               

1. Barazkiak garbitu eta zerrendatan moztu.
2. Molde biribil bat tomate saltsa-
rekin estali. Oregano pixka bat bota.
3. Gainean barazkiak modu alternatiboan jarri.
4. Gazta zerrenda finetan moztu eta barazkien tartean jarri. Gainetik gatza, oreganoa eta olio pixka bat bota.
5. Labe beroan sartu, 180 gradutan, 20 minutuz.
6. Barazkien gainetik birrindutako gazta bota.  Labean sartu eta gainerre.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
300 g kuia, 200 g azenario, 300 g patata, 200 g boniato, tipula bat, 50 g ekilore hazi, 30 g kuia hazi, Idiazabal gazta, olioa, gatza, piperbeltz beltza.

Zailtasuna                            1

1. Barazkiak zuritu eta dadotan moztu.
2. Azpil batean barazkiak jarri. Gainetik gatza, piperbeltz beltza eta zurrusta bat olioa bota.
3. Labe beroan sartu, 220
gradutan, 20-25 minutuz. Noizean behin eragin.
4. Zartagin batean haziak gorritu.
5. Barazkien gainetik haziak eta birrindutako gazta bota.  Labean sartu eta gainerre.