Amagoia Bilbao

Urdaiazpikoz beteriko antxoak

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

PIPER BERDEREKIN
Osagaiak 4 lagunentzat
800 g antxoa, 100 g urdaiazpiko iberiko, 500 g piper berde, baratxuri ale bat, irina, arrautza, olioa, gatza.

Zailtasuna                                2

1. Antxoak garbitu. Burua eta hezurra kendu eta gatza bota.
2. Hurrenez hurren antxoa, urdaiazpikoa eta antxoa jarri.
3. Irineztatu eta irabiatutako arrautzatik pasatu.
4. Zartagin batean olio ugari berotu eta antxoak pixka bat frijitu. Paper baten gainera atera.
5. Zerrendatan moztutako baratxuria olio zurrusta batekin erregosi.
6. Tiratan moztutako piperrak gehitu eta erregosi. Gatza bota.
7. Gainetik antxoak jarri eta 2 minutuz egosi.

BARRENGORRIREKIN
Osagaiak 4 lagunentzat
800 g antxoa, 80 g urdaiazpiko egosi, 30 g hirugihar, tipulina bat, 250 g barrengorri, irina, arrautza, olioa, gatza.

Zailtasuna                            2

1. Antxoak garbitu. Burua eta hezurrak kendu eta gatza bota.
2. Hurrenez hurren antxoa, urdaiazpikoa, hirugiharra eta antxoa jarri.
3. Irineztatu eta irabiatutako arrautzatik pasatu.
4. Zartagin batean olio ugari berotu eta antxoak pixka bat frijitu.
5. Txikitutako tipulina olio pixka batekin erregosi, su eztitan.
6. Zerrendatan moztutako barrengorriak gehitu eta erregosi.
7. Gainetik antxoak jarri eta 2 minutuz egosi.