Amagoia Bilbao

Arin erregositako txerri solomoa

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
600 g txerri solomo, tipula bat, piper berde bat, piper gorri bat, piper ori bat, 2 baratxuri ale, koilarakada bat sesamo hazi, olioa, jengibrea, gatza.

Zailtasuna                        2              

1. Txerri solomoa tiratan moztu eta gatza bota.
2. Txikitutako tipula olio zurrusta batekin zartagin handi batean edo wok batean erregosi, su ertainetan.
3. Tiratan moztutako piperrak, txikitutako baratxuriak eta birrindutako jengibre zatitxo bat gehitu eta minutu batez arin erregosi.
4. Txerria eta haziak gehitu eta arin erregosi.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
600 g txerri solomo, 2 baratxuri ale, tipula bat, 2 azenario, 200 g kuiatxo, koilarakada bat ezti, soja saltsa, olioa, gatza, piperbeltz beltza, limoi erdia, perrexila.

Zailtasuna                        2              

1. Txerri solomoa tiratan moztu eta gatza eta piperbeltz beltza bota.  
2. Txikitutako baratxuriak olio zurrusta batekin zartagin handi batean edo wok batean erregosi, su eztitan.
3. Tiratan moztutako tipula, azenarioa eta kuiatxoa gehitu eta minutu batez arin erregosi.
4. Txerria, limoiaren zukua, txikitutako perrexila, soja eta eztia gehitu eta arin erregosi.