Ostiralean hasiko da Nafarroako Pintxoaren XXIII. Astea, 47 parte-hartzaileekin
Pintxoaren Astea martxoaren 17tik 26ra bitartean egingo da, 47 parte-hartzailerekin. Gehienak Iruñekoak dira, baina baita Aiegi, Corella, Gares, Tafalla, Tutera eta Vianakoak ere.
Gastronomia-egutegian ezinbestekoa den klasiko bat da Pintxoaren Astea, eta aukera emango du, berriz ere, dastatze guztiei pintxo itxurako sukaldaritzako berrikuntzak gozatzeko.
Pintxoaren prezioa establezimenduek berek finkatuko dute, baina 2,40 eta 3 euro arteko tartean finkatu beharko dute, lehengaiak, elaborazioa eta aurkezpen-euskarriak aukeratzeko tarte handiagoa emateko. Tabernen %38k zeliakoentzat egokia den pintxoa eskainiko dute.
Saltokiek bi edo hiru mokadutan kontsumitu daitekeen pintxo berritzaile bakarra aurkeztuko dute dute, Pintxoaren Astearen edizio berri honetarako sortua eta azken lehiaketarako aukera izango duena.
Sukaldari guztiek epaimahai profesional baten aurrean egingo dituzte pintxoak, Ostalaritza Kooperatibaren erdiguneko gune batean. Gune honetan bi sukalde jarriko dira eta bertan lehiakideek pintxoak aurkeztuko dituzte.
Helburua publiko guztiari aukera ematea da, ez bakarrik Astean zehar pintxoak dastatzeko, baizik eta, protagonistek beraiek kontatuta, erabilitako osagaiak, elaborazioa, erabilitako teknikak, aurkeztutako pintxoen diseinua eta abar ezagutzeko.