Bidaiari

Urrezko domina jaso du ‘Garés’ tabernak Nafarroako Kroketaren VI. Astean

‘Garés’ tabernak ‘La gambonika’ lanarekin irabazi zuen Nafarroako Kroketaren VI. Astea, ‘Nuevo Anaita’ eta ‘Arkangoa’ tabernek jarraituta; ‘Bearan’ tabernak sormen eta berrikuntza saria jaso zuen eta ‘Lola Etxeak’ kroketa tradizional onenaren saria jaso zuen.

Sariaren irabazleak.
Sariaren irabazleak. (ALGAS COMUNICACIÓN)

‘Garés’ taberna nagusitu da Nafarroako Kroketaren VI. Astean, Iruñeko ‘Nuevo Anaita’ eta Altsasuko ‘Arkangoa’ tabernen aurretik. Epaimahaiak Nafarroako Ostalaritza Kooperatiban hamazazpi kroketa finalistak dastatu ditu goiz luze batean.

Nafarroako geografia osoko laurogei establezimendu abiatu dira ekitaldi honetan, urteko hitzordu gastronomiko garrantzitsuenetatik, «parte-hartze handiagatik, proposamenen kalitateagatik, gero eta iradokitzaileagoak eta landuagoak baitira, eta adin guztietako ikusleek harrera ona dutelako».

Hala adierazi dute aste honetako antolatzaileek, Irinas Urdanozek, Iruñeko Alde Zaharreko Elkarteak eta ANAPEH Ostalaritza Elkarteak, Nafarroako Gobernuaren, Iruñeko Udalaren, Irache Upeltegien, Urzante Olioaren, Kaikuren, La Rubia 18/70 garagardoaren eta Nafarroako Ostalaritza Kooperatibaren laguntzarekin.

‘Garés’ tabernako ‘La gambonika’ bere «zapore bizi eta orekatua, bexamel melosoa, ahoan biribiltasuna eta ganbaren iraunkortasun dotorea» nabarmendu ditu irabazleak.

Zilarra Camkretarentzat izan da, ‘Nuevo Anaita’ ajoarriero kroketa, plater «tradizionala eta oso nafarra, non kroketam bexamel fina, bakailao xaflak eta piper txorizeroa ederki mihiztatzen diren».

Brontzearekin, Arkangoa tabernako pintxoa, perretxiko kroketa eta Nafarroako zainzuria, denboraldi osoko kroketa, perretxiko eta zainzuri zapore bizikoa.

Sormenaren eta berrikuntzaren saria ‘Bearan’ tabernak irabazi du, ‘Crosquestilla’ kroketagatik, pikillo errearen saltsa barbakoaren puntu gorena duen saihets-kroketa batengatik eta «kroketa edo frijitu tradizionalaren saria» Casa Lola tabernarentzat izan da, urdaiazpiko-kroketa oso on batengatik.

Frijitze punturik onena ‘Adokin taberna’ izan da, Pato-Kin krokegagatik, ahate-kroketa bat sagar eta guzti, frijitze perfektu, fin eta kurruskari batekin eta osagai harrigarri batekin, eta krematasunik handiena ‘La Marina’ tabernan aurkitu da, La Sala kroketarekin, bere melositateagatik eta olagarroaren tratamenduagatik.

D.O. Navarra ardoarekin egindako uztarketarik onena ‘La Zarzaparrila’ izan da, Croquepork, Rock and Roll askoko kroketa, zaporetsu eta indartsua Irache upategiko ardo onduarekin uztartzeko, eta epaimahaiaren aipamen berezia, ‘San Nicolás Cocina Vasca’ -rentzat izan da, txipiroi eta kimchi kroketagatik, zaporeen kontrastea, gozoa eta azidotasun oso orekatuarekin.