Amagoia Bilbao

Betetako txahal xerrak

(GETTY IMAGES)
(GETTY IMAGES)

PIPER ETA GAZTAREKIN
Osagaiak 4 lagunentzat
8 txahalki xerra fina, 4 pikillo piper, 4 gazta xerra, 3 patata, irina, ogi birrindua, arrautza, olioa, gatza, perrexila.

Zailtasuna            2                

1. Patatak ur eta gatzarekin 20 minutuz egosi. Xukatu, zuritu eta dadotan moztu.
2. Zartagin batean piperrak olio pixka batekin erregosi.
3. Hurrenez hurren xerra, pikillo piperra, gazta xerra eta xerra jarri.
4. Irineztatu, irabiatutako arrautzatik eta ogi birrindutik pasatu.
5. Zartagin batean olioa berotu eta xerrak, bi aldeetatik, frijitu.
6. Zartagin batean patatak olio pixka batekin arin erregosi. Txikitutako perrexila bota.
 
ZIAZERBA ETA GAZTA BRIEREKIN
Osagaiak 4 lagunentzat
8 txahalki xerra fina, tipulina bat, 200 g ziazerba, 8 zati fina gazta Brie, irina, arrautza, gatza, 2 patata,100 g boniato.

Zailtasuna                 2     

1. Txikitutako tipulina olio pixka batekin erregosi, su eztitan.
2. Txikitutako ziazerbak gehitu eta erregosi.
3. Hurrenez hurren xerra, ziazerba, bi gazta zati eta xerra jarri.
4. Irineztatu eta irabiatutako arrautzatik pasatu.
5. Zartagin batean olioa berotu eta xerrak, bi aldeetatik, frijitu.
6. Patatak eta boniatoa zuritu eta zerrenda finetan moztu. Zartagin batean olio ugari berotu eta patatak eta boniatoa frijitu. Paper baten gainera atera.