Amagoia Bilbao

Indioilar bularki bilduak

(GETTY IMAGES)
(GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 xerra indioilar bularki, 8 xerra gazta, 4 xerra urdaiazpiko egosi, tipula bat, 100 ml ardo zuri, koilarakada bat ziape, olioa, gatza.

Zailtasuna                        2               

1. Indioilar xerra bakoitzaren gainean gazta xerra eta urdaiazpiko  xerra  erdia jarri.
2. Bildu, gatza bota eta txotxekin lotu. Zartagin batean olio pixka batekin gorritu.
3. Eltze batean zerrendatan moztutako tipula olio pixka batekin erregosi.
4. Ardoa, bilduak, ziapea eta baso bat salda bertan sartu, estali eta 20 minutuz egosi.
5. Bilduak atera eta txotxak kendu. Saltsa irabiagailuarekin nahasi eta bilduekin 2 minutuz egosi.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 xerra oilasko bularki, 6 aranpasa, 100 g pate, tipula bat, koilarakada bat ezti, 150 ml laranja zuku, salda, olioa, gatza.

Zailtasuna                        2               

1. Aranpasak txikitu eta patearekin nahastu.
2. Indioilar xerra bakoitzaren gainean nahasketa jarri.
3. Bildu, gatza bota eta txotxekin lotu. Zartagin batean olio pixka batekin gorritu.
4. Eltze batean zerrendatan moztutako tipula olioarekin erregosi.
5. Zukua, bilduak, eztia eta salda pixka bat bertan sartu, estali eta 20 minutuz egosi.
6. Bilduak atera. Saltsa irabiagailuarekin nahasi eta bilduekin 2 minutuz egosi.