LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Uraza, 600 g olagarro, 200 g ahuntz gatza, 2 mertxika, 30 g mahaspasa. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, koilarakada bat ezti, koilarakadatxo bat ziape, gatza.
Zailtasuna 2
1. Olagarroa urarekin garbitu. Presio eltze batean olagarroa sartu. Estali eta egosi 2 minutuz. Xerratan moztu.
2. Mertxikak zuritu eta zerrendatan moztu.
3. Uraza garbitu eta tiratan moztu.
4. Gazta lau zatitan moztu. Plantxa bat berotu eta gazta bi aldeetatik erre.
Plateretan hurrenez hurren uraza, olagarroa, mertxika, mahaspasak eta gazta jarri. Gainetik irabiatutako saltsa bota.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
600 g olagarro, errukula, 300 g tomate, 100 g oliba beltz, 150 g gazta Feta. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, koilarakada bat laranja zuku, gatza.
Zailtasuna 2
1. Olagarroa aurreko errezetan esan dugun bezala prestatu eta moztu.
2. Tomatea zuritu, haziak kendu eta dadotan moztu.
3. Errukula garbitu.
4. Gazta dado txikitan moztu.
5. Olibak zatitu.
Plateretan hurrenez hurren errukula, tomatea, olagarroa, olibak eta gazta jarri. Gainetik irabiatutako saltsa bota.