Amagoia Bilbao

Legatza plantxan kuiatxoarekin

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentza
250 gr-ko 4 legatz zati, 2 baratxuri ale, ozpina, olioa, gatza. Krema: 500 g kuiatxo, 200 g patata, 100 ml esne, 80 g gazta krematsu, olioa, gatza.

Zailtasuna                          2             

1. Patata 20 minutuz egosi, atera eta zuritu.
2. Kuaitxoa zerrendatan moztu eta olio pixka batekin 10 minutuz erregosi.
3. Esnea gehitu eta 8 minutuz egosi.
4. Patata, kuiatxoa eta gazta irabiagailuarekin nahasi eta txanotik pasatu.
5. Plantxa bat berotu eta arraina bi aldeetatik erre.
6.  Zartagin batean txikitutako baratxuria olio zurrusta batekin erregosi. Legatzaren gainetik bota.
7. Zartagin berean ozpin pixka bat berotu. Errefritoa gehitu eta berotu.
Plateretan legatza errefritoarekin jarri eta kremarekin lagundu.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
250 gr-ko 4 legatz zati, 300 g tipula, 600 g kuiatxo, piperrautsa, olioa, gatza.
Zailtasuna                         1       

1. Zerrenda finetan moztutako tipula olio pixka batekin erregosi.
2. Kuiatxoa zerrendatan moztu. Plantxan olio pixka batekin eta gatzarekin erre.
3. Plantxa bat berotu eta arraina bi aldeetatik erre.
Plateretan hurrenez hurren tipula, kuiatxoa, piperrautsa eta legatza jarri.