Juan del Campo eskiatzaile bizkaitarrak 25. postuan amaitu du Wengengo Munduko Kopa

Denboraldi honetan bigarren aldiz sartu da Basque Teameko eskiatzailea Munduko Kopako eslalon bateko bigarren txandan.

Juan del Campo, jaitsiera batean.
Juan del Campo, jaitsiera batean. (NEGUKO KIROLEN ESPAINIAKO FEDERAZIOA)

Juan del Campo zorrotza da. Gaztea izan arren (29 urte), bederatzi urte daramatza eski alpinoaren mailarik gorenean, eta diziplina horretan gorputz eta arima aritzera eraman zuen motibazio eta eskakizun berarekin jarraitzen du. «Pozik jaitsierekin, denboraldi hasierarekin eta talde tekniko berriarekin, baina hobetzeko tartearekin hurrengo hitzorduetan», adierazi zuen bizkaitarrak duela hilabete pare bat, denboraldi honetan lehen aldiz Munduko Kopa bateko bigarren txandan sartu zenean. 2023ko azaroan Juan del Campok 24. postu bikaina lortu zuen Gurglen, Austrian. 34. postuan atera zen eta 24.ean amaitu zuen.

Igande honetan antzeko zerbait gertatu da Suitzako Wengen herrian. 33. dortsalarekin hartu du irteera eta 25. postuan amaitu du, Manuel Feller irabazlearengandik bi segundo eta 64 ehunenera (Manuel Feller austriarrak zilarra eskuratu zuen St. Moritzeko Munduko txapelketan).

Del Campo 21. izan da lehen txandan, 55.27ko denborarekin (+1.60), eta hobera egin du tarte kronometratu bakoitzeko: 32. postua lortu du lehen tartean, 29. postua bigarrenean eta 22. postua hirugarrenean. Bigarren jaitsieran 24. amaitu du, eta honetan ere behetik gora egin du, aurreko jaitsieran bezala. 28. postuan igaro da lehen bi tarte kronometratuetan, hirugarrenean 26ra pasatzeko eta laugarrenean 24ra. Bizkaitarak Suitzako hitzordutik 25. plaza bat eta 1:52.92ko denbora eraman ditu (+2.64).

Del Campo sasoi betean dagoela erakusten ari da, aurreko denboraldien ildotik eta bere bilakaerarekin jarraituz. 24. postua lortu zuen Schladmingeko (Austria) Munduko Kopan 2019ko urtarrilean. Garai hartan lortu zuen lehen aldiz bigarren txanda batera sailkatzea horrelako hitzordu batean. Garmisch-Partenkircheneko (Alemenia) Munduko Kopan 25. postua erdietsi zuen 2022ko otsailean, Schladmingeko Munduko Kopan 22. postua 2023ko urtarrilean, Estatu Batuetako Palisades Tahoeko Munduko Kopan 27. postua joan den urteko otsailean, Gurgleko (Austria) Munduko Kopan 24. postua azaroan eta gaur Wengenen (Suitza) lortutako 25. postua.

Munduko Kopan lortutako emaitzez gain, gogoratu behar da Juan del Campo 2018ko Pyeongchangeko Olinpiar Jokoetan parte hartu zuen eskiatzaileetako bat izan zela.

Aurtengo Munduko Kopako hurrengo geldialdiak Basque Teameko beka duen kirolaria Kitzbuehelera (Austria) eramango du datorren igandean.