Rakel Mateo hamargarrena izan da Jokoetako paratriatloian eta Iker Sastrek agur esan dio Parisi

Mungiakoa hamargarren izan da, ordubete, 40 minutu eta 16 segundoko denborarekin, Hailey Danz estatubatuarrak markatutako markatik urrun (1:14:31). Mahai-tenisean, Iker Sastre kanporatu dute final-hamaseirenetan banakako txapelketan.

Rakel Mateo, ikurrinarekin Parisen.
Rakel Mateo, ikurrinarekin Parisen. (BASQUE TEAM)

Rakel Mateok Estatu frantseseko hiriburura bidaiatu du bere hirugarren Paralinpiar Jokoak jokatzeko, eta helmuga gurutzatu du PTS2 klaseko paratriatloi proban. Mungiakoa hamargarren izan da, ordubete, 40 minutu eta 16 segundoko denborarekin, Hailey Danz estatubatuarrak markatutako markatik urrun (1:14:31).

Mateok zazpigarren postuan bukatu du igeriketa. Bizikletarako trantsizioan bi postu galdu ditu eta tarte horretan hamargarren posturaino jaitsi da. Txirrindularitzako lana lasterketa buruarekiko 12 minutuko atzerapenarekin amaitu du, eta ondoren, korrikako tartean, aldea 25 minutu eta 45 segundora handitu da.

Gogoratu behar da Rakel Mateok femurrean lesioa izan zuela ekainean, oraindik gainditu ez duena, eta oinez egin beharreko tarte hori galtzada-harrian egitea oso zaila zela berarentzat testuinguru horretan.

Bizkaitarrak hiru ziklo olinpiko egin ditu, eta bakoitzak bere ezaugarriak izan ditu; izan ere, 2016ko Rion makuluekin korrika egitetik Tokion, 2021ean, anputazio batera egokitu behar izatera pasa zen. Parisen, 2024an protesi berri batekin korrika egin behar izan du. Bere helburua proba osatzea zen eta lortu du.

Iker Sastrek agur esan dio Parisi

Mahai-tenisean amaitu da Iker Sastrek Joko hauetan duen parte-hartzea, Luis Flores txiletarraren aurka 3-1 galdu baitu final-hamaseirenetako partidan. Basque Teameko kirolariak aurre egin dio lehen jokoari, azkenean bere aurkariaren alde 10-12 bukatu den arren. Bigarrena 4-11 galdu du, hirugarrena 11-4 irabazi du eta oso gertu egon da laugarrenean, nahiz eta 9-11ko emaitzarekin erori den azkenean.

Sastrek binakako txapelketan ere parte hartu zuen Miguel Angel Toledorekin batera, eta Eslovakiako bikotearen aurka norgehiagoka zirraragarria jokatu bazuten ere, ezin izan zuten final-laurdenetako kanporaketa gainditu euren kategorian.

Azpimarratzekoa da Sastre Tokioko Jokoetan lehiatu zela eta diploma bat lortu zuela binakako txapelketan, non Munduko txapeldunorde izatera iritsi den.

Igeriketan Iñigo Llopisek hirugarren denborarik onena egin du estiloetako 4x100 metroetako errelebu probako sailkapen saioan, Anastasiya Dmytriv, Jose Antonio Mari eta Sarai Gasconekin batera. Finala astelehen honetan, arratsaldeko 20:09etan jokatuko dute.