2021 API. 14 - 07:10h Arroza bakailaorekin (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao ETA ZIAZERBEKINOsagaiak 4 lagunentzat300 g arroz, 300 g bakailao, 2 baratxuri ale, 200 g ziazerba, 50 g hirugihar, 100 ml tomate saltsa, koilarakadatxo bat piper gozo, 1,5 litro salda, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Bakailaoari gatza kentzeko, 36 orduz ur hotzetan beratu. 2. Tarte horretan ura lau aldiz aldatu behar dugu. Lehenengo bi aldaketak zortzi ordutik izango dira, eta beste biak hamar ordutik. Atera eta dadotan moztu.3. Eltze batean txikitutako baratxuriak eta hirugiharra olio zurrusta batekin erregosi.4. Txikitutako ziazerbak gehitu eta erregosi.5. Arroza gehitu eta eragin. 6. Salda beroarekin busti eta eragin, estali eta 10 minutuz egosi.7. 10 minutuz egosi eta gero, sua txikitu. Bakailaoa, piper gozoa eta tomatea sartu eta beste 8 minutuz egosi. Behar adina gatz bota.ETA OTARRAINXKEKINOsagaiak 4 lagunentzat300 g arroz, tipula erdia, piper berde bat, 2 baratxuri ale, 100 ml tomate saltsa, 300 g bakailao, 8 otarrainxka, 1,5 litro salda, olioa, gatza. Zailtasuna 21. Bakailaoari gatza kendu.2. Txikitutako barazkiak olio zurrusta batekin erregosi, su eztitan. 3. Arroza gehitu eta eragin. 4. Salda beroarekin busti eta eragin, estali eta 10 minutuz egosi. 5. Sua txikitu. Bakailaoa, otarrainxkak eta tomatea sartu eta beste 8 minutuz egosi.