2021 UZT. 01 - 08:10h Izokin txitxiburduntziak (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat800 g izokin, 16 otarrainxka, 16 tomate cherry, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Izokinari azala eta hezurrak kendu eta 24 dadotan moztu.2. Otarrainxkak zuritu, barruan daukaten hari beltza kendu eta txikitu. Osorik utzi.3. Tomateak garbitu eta osorik utzi.4. Txitxiburduntzi bakoitzean 3 dado izokin, 2 otarrrainxka eta 2 tomate jarri. Gatza bota.5. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txitxiburduntziak erre, bi aldeetatik. BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat800 g izokin, 16 barrengorri txiki, kuiatxo bat, piper gorri erdia, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Izokinari azala eta hezurrak kendu eta 24 dadotan moztu.2. Barrengorriak garbitu eta osorik utzi. Olio pixka batekin arin erregosi.3. Piperra garbitu eta 16 dadotan moztu.4. Txitxiburduntzi bakoitzean 3 dado izokin, 2 barrengorri eta 2 piper jarri. Gatza bota. 5. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txitxiburduntziak erre, bi aldeetatik. Bi errezetak saltsa honekin lagundu:1. Arrautza bat eta limoi tanta batzuk irabiagailuarekin nahasi.2. 200 ml olio apurka-apurka bota eta etengabe irabiatu. Gatza bota.