2021 UZT. 14 - 08:20h Hegaluze txitxiburduntziak (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat800 g hegaluze, 8 xerra hirugihar, 16 tomate cherry, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Hegaluzeari azala eta hezurrak kendu eta 24 dadotan moztu.2. Hirugiharra xerra bakoitza 3 zatitan moztu.3. Tomateak garbitu eta osorik utzi.4. Txitxiburduntzi bakoitzean 3 dado hegaluze, 3 zati hirugihar eta 2 tomate jarri. Gatza bota.5. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txitxiburduntziak erre, bi aldeetatik. BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat800 g hegaluze, 3 piper berde, tipula bat, olioa, gatza. Zailtasuna 2 1. Hegaluzeari azala eta hezurrak kendu eta 24 dadotan moztu.2. Piperrei haziak kendu eta garbitu. 24 zatitan moztu.3. Tipula zuritu eta 16 dadotan moztu.4. Txitxiburduntzi bakoitzean 3 dado hegaluze, 2 zati tipula eta 3 zati piper jarri. Gatza bota. 5. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txitxiburduntziak erre, bi aldeetatik. Bi errezetak saltsa honekin lagundu:1. Zerrendatan moztutako tipula bat olio pixka batekin erregosi.2. Tomate heldu bat eta 2 pikillo piper gehitu eta erregosi.3. Baso laurden salda gehitu eta egosi. Irabiagailuarekin nahasi.