GAIAK

Otarrainxkaz beteriko aguakatea

(GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
4 aguakate, 200 g meloi, 20 otarrainxka, tomate bat, tipulina erdia, limoia. Saltsa: 9 koilarakada olio, 2 koilarakada ozpin, gatza.

Zailtasuna                        1              

1. Otarrainxkak egosi, zuritu eta dadotan moztu.
2. Meloia zuritu eta dadotan moztu.
3. Tipulina txikitu.
4. Tomatea zuritu eta txikitu.
5. Aguakatea luzeran ebaki eta hezurra kendu. Mamia atera eta dadotan moztu. Limoi zuku pixka bat gehitu. Azala gorde.
6. Saltsaren osagaiak irabiatu.
Osagai guztiak eta saltsa nahastu eta azalak bete.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
4 aguakate, arrautza bat, 20 otarrainxka, azenario bat, 150 g sandia, limoia. Saltsa: arrautza bat, 200 ml olio, ozpina, gatza.

Zailtasuna            1

1. Otarrainxkak egosi, zuritu eta dadotan moztu.
2. Arrautza 8 minutuz egosi. Zuritu eta zatitu.
3. Sandia zati txikitan moztu.
4. Azenarioa zuritu eta birrindu.
5. Aguakatea aurreko errezetan bezala prestatu. Azala gorde.
6. Osagai guztiak eta hurrengo saltsa nahastu eta azalak bete.
Saltsa:
1. Arrautza eta ozpin tanta batzuk irabiagailuarekin nahasi.
2. Olioa apurka-apurka bota eta etengabe irabiatu. Behar adina ozpin eta gatz bota.