2022 EKA. 06 - 06:10h Babarrun zuri eta izokin entsaladak GETTY IMAGES (GETTY IMAGES) Amagoia Bilbao LEHENENGO ERAOsagaiak 4 lagunentzat200 g babarrun zuri, uraza desberdinak, 150 g izokin ketu. Saltsa: 9 koilarakada olio, 3 koilarakada ozpin, tipula gorri laurdena, piper berde erdia, tomate bat, gatza. Zailtasuna 11. Babarrunak garbitu. Bezperan ur hotzetan beratzen jarri.2. Presio-eltze batean babarrunak, ura eta gatz pixka bat jarri. Estali eta egosi 40 minutuz. Xukatu eta hozten utzi.3. Urazak garbitu eta zatitu.4. Tipula eta piperra txikitu. 5. Tomatea garbitu eta dado txikitan moztu.6. Saltsaren osagaiak irabiatu.7. Babarrunak, tomatea, piperra, tipula eta saltsaren erdia nahastu. Plateretan urazak jarri eta saltsaren erdia bota. Gainean babarrunak eta tiratan moztutako izokina jarri.BIGARREN ERAOsagaiak 4 lagunentzat200 g babarrun zuri, 150 g izokin ketu, 100 g gazta fresko, 4 hosto uraza, 12 oliba beltz. Saltsa: yogur bat, 4 kaparrondo, 3 koilarakada mahonesa. Zailtasuna 1 1. Babarrunak aurreko errezetan esan dugun bezala egosi.2. Uraza tiratan moztu.3. Gazta, olibak eta izokina zatitu.4. Yogurra eta mahonesa irabiatu eta txikitutako kaparrondoekin nahastu.5. Babarrunak beste osagaiekin nahastu. Plateretan banatu eta gainetik saltsa bota.