LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Untxi bat, 8 baratxuri ale, limoi bat, 50 ml ardo zuri, gatza, piperbeltz beltza, perrexila, olioa.
Zailtasuna 1
1. Untxia garbitu eta zati txikitan moztu. Gatza eta piperbeltz beltza bota.
2. Ontzi baten zerrendatan moztutako baratxuriak, perrexila, limoiaren zukua eta birrindutako azal pixka bat eta olio zurrusta bat nahastu. Untxia sartu, eragin eta egun batetik bestera utzi.
3. Zartagin batean olioa berotu eta untxia frijitu, su ertainetan.
4. Olioa kendu, ardoa gehitu eta erregosi, erreduzitu arte.
Patata frijiturekin lagundu.
BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
Untxi bat, 2 patata, 5 baratxuri ale, 70 ml ozpin, olioa, gatza, piperbeltz beltza, perrexila.
Zailtasuna 1
1. Patatak zuritu eta zerrendatan moztu. Zartagin batean oliorekin frijitu. Xukatu.
2. Untxia garbitu eta zatitu. Gatza eta piperbeltz beltza bota.
3. Eltze batean olioa berotu eta untxia gorritu, egin su bizian barruan mamitsu gera dadin. Olioa kendu.
4. Mortero batean zuritutako baratxuriak gatzarekin txikitu. Ozpina eta perrexila gehitu eta nahastu.
5. Untxiari patatak eta morteroko nahasketa gehitu. Estali eta erregosi, erreduzitu arte.