Amagoia Bilbao

Txerri txuletak marinatuta plantxan

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES (GETTY IMAGES)

LEHENENGO ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 txerri txuleta, 100gr. yogur, 2 koilarakada ziape, erromeroa, gatza. 2 azenario, 150 g kuiatxo, 150 g alberjinia, olioa, gatza, piperbeltz beltza.

Zailtasuna                        2               

1. Ziapea, erromeroa eta yogurra nahastu. Txuleteei gatza bota. Aurreko nahasketarekin igurtzi eta 2 orduz beratzen utzi.
2. Azenarioa zuritu, kuiatxoa, barrengorriak eta alberjinia garbitu. Barazkiak zerrendatan moztu eta azpil batean jarri. Gainetik gatza, piperbeltz beltza eta olio pixka bat bota.
3. Labe beroan sartu, 200 gradutan, 35 minutuz.
4. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txuletak erre.
Plateretan txuletak eta barazkiak jarri.

BIGARREN ERA
Osagaiak 4 lagunentzat
8 txerri txuleta, 75 ml soja saltsa, 2 baratxuri ale, 2 koilarakada limoi zuku, olioa, gatza. 400 g patata, koilarakada bat gurin, gatza.

Zailtasuna                       2

1. Soja, zukua, baratxuria eta olio pixka bat nahastu. Txuletak aurreko nahasketarekin igurtzi eta 2 orduz beratzen utzi.
2. Patatak zuritu eta dadotan moztu. Eltze batean urarekin jarri eta 15 minutuz egosi. Xukatu.
3. Zartagin batean gurina urtu eta patata arin erregosi.
4. Plantxa bat olio pixka batekin berotu eta txuletak erre.
Patatekin lagundu.