Erreboilorik goxoena hautatzeko dastatze itsua
![](/media/asset_publics/resources/000/418/829/article_main_landscape/0811_azk_rodaballo.jpg)
Ardo-dastatzeak nahiko ezagunak dira gure artean, baita jakienak ere, adibidez, gaztarena. Zaporeen jokoak ez du mugarik, ordea. Xabier Zabaletaren obsesioa kalitate oneko produktua da eta, hala, erreboilo-dastatzea prestatu zuen atzo Aratz jatetxean. Bretxako Espe arrandegikoen laguntzaz, gastronomia munduan dabiltzan dozena bat lagun bildu zituen itsu-itsuan erreboilorik onena hautatzeko. Danimarkakoaren eta frantziar Estatukoaren artean izandako lehia estutik lehena atera zen garaile eta Herbeheretakoa geratu zen hirugarren. Arrain-haztegikoa, azken postuan; sukaldera platera garbi itzuli zen, halere.
Argazkia: Gorka RUBIO I ARGAZKI PRESS
![0717_eg_izaro1](/media/asset_publics/resources/001/137/036/article_thumb_horizontal/0717_eg_izaro1.jpg)
«Mendi handi bat sentitzen nuen hazten, eta gora egitea erabaki nuen»
![0718_eg_satse](/media/asset_publics/resources/001/137/856/article_thumb_horizontal/0718_EG_SATSE.jpg)
Sus interlocutores ven un cambio entre Pradales y Urkullu en Salud
![0719_cabang2](/media/asset_publics/resources/001/138/632/article_thumb_horizontal/0719_cabang2.jpg)
«Bi urtean etengabe lehiatzen ibili gara; lanak fruituak ekarri ditu»
![0720_eg_tapia](/media/asset_publics/resources/001/139/156/article_thumb_horizontal/0720_eg_tapia.jpg)
«Badago damua; ez da beharrezkoa umiliatzea»
![07_otano1](/media/asset_publics/resources/001/139/301/article_thumb_horizontal/07_otano1.jpg)